Teppanyaki stôl

Súčasný životný štýl vyžaduje prirodzene celkom nové formy stravovania. Dnešný úspešný a často zaneprázdnený človek po namáhavom dni uprednostňuje najesť sa kvalitne, pokojne, pohodlne, zdravo a v príjemnom prostredí. Ak sa rozhodne pre reštauráciu, očakáva niečo navyše, novú skúsenosť či zážitok. Tým môžu byť individuálny prístup vysoko kvalifikovaného personálu, zaujímavý program , ochutnávanie doposiaľ nepoznaných potravín, netradičná úprava pokrmov, čerstvé suroviny priamo zo záhradky či príbehy, ktoré budú jednotlivé chody sprevádzať.

Palace Hotel Polom**** v Žiline si drží slovenské prvenstvo aj po gastronomickej stránke. Ako prvý hotel na Slovensku začal pre svojich klientov s prípravou a prezentáciou jedál na jedinečnom stole Teppanyaki. Tradične sa na ňom pripravujú ázijské grilované zeleniny a morské plody. Stôl je jedinečný tým, že celý pokrm sa pripravuje priamo pred očami hostí. Jedlo si uchováva všetky vitamíny a bielkoviny, mäso ostáva šťavnaté a zachováva si svoju biologickú hodnotu. Bol na mieru vyrobený a dovezený priamo z juhovýchodnej Ázie. Palace Hotel Polom**** v Žiline je tak jeden z mála hotelov, ktorý ho využíva.

Teppanyaki stôl si môžete pohodlne rezervovať prostreníctvom tohto formulára.

Teppanyaki stol v palace hotel polom 1
Teppanyaki stol v palace hotel polom 2
Teppanyaki stol v palace hotel polom 3

Vyberte si z menu ponuky Teppanyaki stola:


Ako vznikol Teppanyaki stôl

Príbeh, ktorý do sveta rozšíril tzv. teppanyaki štýl varenia, začína v povojnovom Japonsku. Vtedy si Yunosuke Aoki, potomok samurajov a populárny japonský zabávač, spolu so svojou ženou Katsu otvorili v Tokiu malú kaviareň, ktorej dali názov po červených kvetoch rastúcich v susedných uličkách – Benihana (červený kvet). Z kaviarne sa neskôr stala vychytená reštaurácia, ktorá sa mala dediť z otca na syna. Najstarší syn Hiroaki sa naučil, že hosťom treba ponúkať niečo nezvyčajné a navyše po otcovi zdedil zmysel pre teatrálnosť. Keď v roku 1960 dorazil na pôdu Spojených štátov amerických, prišiel s nápadom, že nová krajina by mohla byť skvelou príležitosťou pre uchytenie nového druhu jedla a zábavný spôsob podávania.

V roku 1964 dal dokopy všetky pôžičky a na West 56th Street otvoril svoju prvú reštauráciu so štyrmi stolmi. Teppanyaki spôsob pripravovania jedla tak nakoniec postupne prenikol z Japonska do všetkých končín sveta a v Amerike navyše vydláždil cestu aj pre iné štýly japonskej kuchyne. Základom teppanyaki je teppan stôl, okolo ktorého sedia hostia a pochutnávajú si na jedle odborne a dokonale pripravenom na oceľovom grile priamo pred ich očami. Teppan sa v strede rozpáli na 300 stupňov Celzia a teplota sa smerom k okrajom znižuje, čo kuchárovi umožňuje upravovať jedlá v takom poradí, v akom potrebuje. Keďže na ňom nepoužíva tuk, mäso, ryby, morské plody či čerstvá zelenina, ostatné suroviny si zachovávajú svoju prirodzenú chuť a vôňu. Navyše šéfkuchári teppanyaki sú zároveň aj skvelými zabávačmi, komediantmi a kulinárskymi kúzelníkmi v jednom. Pri varení žonglujú s nožmi či koreničkami a predvádzajú rôzne kuchárske finty.